Linkovi

Ruski oligarsi pozivaju na kraj rata u Ukrajini


ARHIVA - Ruski predsednik Vladimir Putin i magnat Oleg Deripaska na samitu APEC-a u Vijetnamu, 10. novembra 2017.
ARHIVA - Ruski predsednik Vladimir Putin i magnat Oleg Deripaska na samitu APEC-a u Vijetnamu, 10. novembra 2017.

Ruski oligarsi izrazili su zabrinutost zbog invazije Moskve na Ukrajinu dok zapadne zemlje nastavljaju da uvode nove sankcije milijarderima bliskim Kremlju, navodi se u izveštaju Radija Slobodna Evropa.

Ruski tajkun Oleg Deripaska koji je poznat po bliskim vezama sa predsednikom Vladimirom Putinom napisao je na Tviteru u ponedeljak da rat u Ukrajini mora da se zaustsavi što je pre moguće. "Potreban nam je mir što je pre moguće, popšto smo već prešli tačku bez povratka... Ceo svet će biti drugačiji, Rusija će takođe biti drugačija".

Istog dana, u saopštenju upućenom radnicima čeličane u gradu Novolipetsk (NLMK), još jedan ruski tajkun, Vladimir Lisin, rekao je da su izgubljeni životi u Ukrajini tragedija koju je teško opravdati.

Bogati ruski biznisme Oleg Tinkov objavio je 6. marta da više nije milijarder - nakon što je izgubio velike sume novca zbog sankcija koje su njemu i njegovoj zemlji uvedene zbog rata u Ukrajini. Takođe je zatražio od novinara da ga ne nazivaju oligarhom.

Prošle nedelje, Tinkov i još trojica ruskih tajkuna - Mihail Fridman, Pjotr Aven i Aleksej Mordašov - kojima je Zapad uveo sankcije - javno su pozvali na prestanak neprijateljstava.

XS
SM
MD
LG