Linkovi

Kraj za Nagetse, Mekalum odveo Portland u finale Zapada


Nikola Jokić u duelu sa Morisom Harklesom u prvom poluvremenu sedme utakmice polufinala Zapada (Foto: AP/John Leyba)
Nikola Jokić u duelu sa Morisom Harklesom u prvom poluvremenu sedme utakmice polufinala Zapada (Foto: AP/John Leyba)

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi nisu uspeli da se plasiraju u finale Zapadne konferencije, pošto su u sedmoj utakmici druge runde plej-ofa u svom "Pepsi centru" izgubili od Portlanda 100:96 i 4-3 u seriji.

Jokić je još jednom bio najbolji pojedinac svog tima, završio meč sa 29 poena (9-20, 2-6, 5-7), 13 skokova, 4 blokade i 2 asistencije za nešto manje od 42 minuta, ali su Nagetsi prokockali 17 poena razlike koliko su imali početkom druge četvrtine i polako gubili korak sa upornim Blejzersima, koje je predvodio sjajni Si Džej Mekalum sa 37 poena.

Demijan Lilard nije bio na uobičajenom nivou, ali je na kraju pogodio dve važne trojke u poslednjoj četvrtini i završio sa 13 poena, 10 skokova i 8 asistencija, a sjajne minijature za goste imali su rezervisti Evan Tarner sa 14 poena i Zek Kolins sa 7, 5 skokova i 4 blokade.

Svoju prvi plej-of u karijeri, Jokić je okončao sa fantastičnim prosekom od 25 poena (50,6 odsto iz igre, 39,3 za tri poena, 84,6 sa linije slobodnih bacanja), 13 skokova, 8 i po asistencija, po jednom ukradenom loptom i blokadom za nešto manje od 40 minuta po utakmici.

Blejzersi će u svom prvom konferencijskom finalu još od 2000. godine (poraz od Kobijevih i Šekovih Lejkersa) igrati protiv zvaničnih šampiona Golden Stejt Voriorsa. Prva utakmica serije igra se u Ouklendu, u utorak uveče.

Kavai uz zvuk sirene

U drugoj "majstorici" večeri, Toronto je pogotkom Kavaija Lenarda u poslednjoj sekundi pobedio Filadefliju - 92:90 i plasirao se u finale Istoka, gde ga već neko vreme čeka najbolji tim ligaškog dela sezone Milvoki.

Lenard je još jednom bio sjajan, ubacio 41 poen, uz 8 skokova, po 3 asistencije i ukradene lopte, a pored njega istakao se i Serž Ibaka sa 17 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Kod poraženih, svi starteri su imali dvocifren učinak, predvođeni Džoelom Embidom, koji je imao "dabl-dabl" - 21 poena i 11 skokova. Srpski reprezentativac Boban Marjanović odlukom trenera nije ulazio u igru.

XS
SM
MD
LG