Linkovi

Policajac oslobođen optužbi za Grejovo ubistvo


Policajac Sizar Gudson posle suđenja u Baltimoru

Policajac Sizar Gudson oslobođen je svih optužbi u vezi sa smrću Fredija Greja, koji je umro u aprilu 2015. u policijskom kombiju, što je izazvalo masovne proteste u Baltimoru, u Merilendu.

Šest policajaca je optuženo za smrt Greja ali policajac Gudson bio je suočen sa najtežim optužbama, uključujući onu za svirepo ubistvo. Gudson je takođe oslobođen optužbi za ubistvo iz nehata, napad, loše ponašanje i izlaganje opasnosti.

Sudija u Baltimoru Beri Vilijams pročitao je presudu nakon pet dana svedočenja na suđenju bez porote. Vilijams je saopštio da državni tužioci nisu dokazali da je Gudson, 46, vozio neprimereno, dok je Grej ostavljen bez sigurnosnog pojasa u policijskom kombiju.

Grej, star 25 godina, je bio smrtno povređen na putu do policijske stanice nakon što su mu policajci vezali ruke iza leđa i noge i ostavili ga da se vozi bez da su ga privezali bezbednosnim pojasom.

Tužilaštvo je navelo da je Grej ostavljen nezaštićen i da bi ga pojasevi spasili od udaraca o metalne zidove vozila. Odbacivanje optužbi protiv Gudsona ugroziće druge sudske postupke. Ostali policajci suočeni su sa sličnim ali manje ozbiljnim optužbama.

XS
SM
MD
LG