Linkovi

Obama sutra o imigracionoj reformi


Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama

Predsednik Barak Obama sutra će se obratiti naciji i izneti detalje izvršne uredbe koju planira da preduzme u pogledu imigracione reforme.

U video snimku, postavljenom na fejsbuk stranicu Bele kuće, Obama je rekao da su svi saglasni da američki imigracioni sistem ne funkcioniše i da je, na žalost, Vašington dopustio da se taj problem dalje pogorša.

"Zbog toga ću predstaviti mere koje, u okviru svojih zakonskih predsedničkih ovlašćenja, mogu da preduzmem kako bi doprineo da sistem funkcioniše bolje, dok istovremeno budem radio s Kongresom na usvajanju dvostranačkog, sveobuhvatnog zakona, koji može da reši celokupni problem”, poručio je Obama.

Predsednik je takođe rekao da će o najavljenoj uredbi takođe govoriti u petak u Las Vegasu, u srednjoj školi Del Sol, gde je pre dve godine prvi put izneo svoje ideje za imigracionu reformu.

Sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson rekao je prethodno da će Obamine imigracione mere biti sveobuhvatne i da će se odnositi i na bezbednost na granici.

Prema medijskim izveštajima, predsednikov plan eliminisaće pretnju deportacije za neke ilegalne imigrante, pojačati pograničnu bezbednost i poboljšati pomoć stanovnicima bez dozvole za boravak, koji su u Sjedinjene Države došli kada su bili deca.

XS
SM
MD
LG