Linkovi

Znaci jačanja tržišta rada


Prema izveštaju Sekretarijata za rad, zaključno sa nedeljom, koja se završila 28. februara, broj onih koji su podneli inicijalne prive za nadoknadu nezaposlenima pao je za 26 hiljada, na ukupno 323 000.

Broj Amerikanaca koji se po prvi put prijavljuju za nadoknadu nezaposlenima pao prošle nedelje više od očekivanog i dostigao najniži nivo u poslednja tri meseca, što bi mogao da bude znak jačanja tržišta rada, oslabljenog ove zime zbog vrlo hladnog vremena.

Prema izveštaju Sekretarijata za rad, zaključno sa nedeljom, koja se završila 28. februara, broj onih koji su podneli inicijalne prive za nadoknadu nezaposlenima pao je za 26 hiljada, na ukupno 323 000, što je 15 hiljada manje nego što su pojedini ekonomisti predviđali. Četvoronedeljni prosek, koji je mnogo pouzdanija mera, pao je za 2.000, na 336.500.

Američka vlada sutra treba da objavi svoj mesečni izveštaj o zaposlenosti, koji će obuhvatiti i stopu nezapsolenosti zaključno sa februarom. Ekonomisti procenjuju da je najveća svetska ekonomija dodala 150 hiljada radnih mesta u februaru, što bi bio značajan napredak u odnosu na 113 hiljada u januaru, i svega 75 hiljada u decembru.
XS
SM
MD
LG