Linkovi

Saopštene nominacije za Zlatni globus


Glumica Olivija Vajld čita nominacije za 71. godišnje nagrade Zlatni globus udruženja stranih kritičara akreditovanih u Holivudu.
Glumica Olivija Vajld čita nominacije za 71. godišnje nagrade Zlatni globus udruženja stranih kritičara akreditovanih u Holivudu.

Filmovi "12 godina rob" i "American Hustle" osvojili su najviše nominacija za nagrade Zlatni globus.

Jutros su objavljene nominacije za 71 dodelu filmskih I televizijskih nagrada Zlatni globus koje dodeljuje Udruženje stranih novinara u Holivudu. Popularne američke komičarke Tina Fej i Ejmi Pouler biće voditeljke ceremonije koja se održava 12. janaura.

Drama “12 godina rob” vodi u trci za nominacije za Zlatni globus – sa sedam nominacija, uz kriminalističku priču “American Hustle”, što bi ta dva filma moglo da učini favoritima u trci za Oskare.

Dženifer Lorens u filmu "American Hustle"
Dženifer Lorens u filmu "American Hustle"
Neki od ranijih dobitnika i nominovanih ponovo su se pojavili medju pročitanim imenima, posebno u kategroiji najbolje glumice u filmskoj drami. Kejt Blančet nominovana je za film "Blue Jasmine", Sandra Bulok za "Gravitaciju", Džudi Denč za film "Filomena", Ema Tompson za "Saving Mr. Banks" a Kejt Vinslet za film "Labor Day".

U kategoriji najboljeg glumca u drami, Čuitel Edžiofor iz ostvarenja “12 godina rob” i Idris Elba iz filma “Mandela – dugi hod ka slobodi” takmiče se protiv Toma Henksa kao “Kapetana Filipsa” i Metjua Mekonaheja u filmu “Dallas Byers Club”, te Roberta Redforda u ostvarenju “Sve je izgubljeno”.

Kada je reč o televiziji, bio je to veliki dan za serije “Kuća od karata” i “Iza kandelabra”. Svaka od njih odnela je po četiri nominacije a “Kuća od karata” je nominovana i za najbolju TV dramu. U toj kategoriji se takmiči sa serijama 'Masters of sex", ''Dauntonska opatija”. ' Dobra žena” i “ČIsta hemija”

Kada je reč o najboljoj televizijskoj seriji – mjuziklu ili komediji nominovani su "The Big Bang Theory", ''Brooklyn 99", "Girls", "Modern Family", i "Parks and Recreation".

Medjutim, jedan film je potpuno preskočen na dan nominacija - Li Danijelsov “Batler” iako su Forest Vitaker i Opra Vinfri ranije dobili blistave kritike za svoje uloge u tom ostvarenju.
XS
SM
MD
LG