Linkovi

Uhapšen jedan od lidera Muslimanskog bratstva


Esam el Erijan, zamenik lidera političkog krila Muslimanskog bratstva

Bezbednosne snage privele su Esama el Erijana, zamenika lidera političkog krila bratstva, u predgrađu Novi Kairo gde se krio od od julskog puča

Egipatske vlasti uhapsile su jednog od ključnih lidera Muslimanskon bratstva, čime je nastavljen obračun sa tom grupom započet nakon zbacivanja s vlasti predsednika Mohameda Morsija.

Bezbednosne snage privele su Esama el Erijana, zamenika lidera političkog krila bratstva, u istočnom predgrađu Novi Kairo gde se krio od od julskog puča.

Nekoliko sati kasnije policija je preuzela kontrolu nad glavnom zgradom Univerziteta al-Azar, glavne institucije za proučavanje islama, nakon što su demonstranti upali u kancelarije glavnog administratora univerziteta.

Studenti na al-Azaru protestuju nedeljama u znak podrške Morsiju, koga je vojska zbacila nakon masovnih protesta protiv njegove vladavine. Od Morsijevog hapšenja, privedene su stotine lidera Muslimanskog bratstva pod optužbom da su podsticali nasilje.

Pristalice svrgnutog predsednika organizovale su masovne proteste, tražeći njegov povratak na vlast. Pojedine demonstracije su međutim prerasle u nasilje, u kojem je poginulo više od hiljadu ljudi, uglavnom islamista
XS
SM
MD
LG