Linkovi

SAD osudile ubistvo pripadnika Euleksa


Američki Državni sekretarijat osudio je napad na pripadnike Euleksa, i pozvao na dalji rad na primeni postignutih sporazuma Beograda i Prištine, i normalizaciji odnosa dve strane.

Sjedinjene Američke Države osuđuju napad na pripadnike Euleksa, u kojem je ubijen litvanski službenik evropske mirovne misije, saopšeno je u Stejt Departmentu. Iz Vašingtona je upućeno saučešće porodici žrtve i njegovim povredjenim kolegama.

"U današnjem Kosovu, nema mesta nasilju, pretnjama i zastrašivanju. Pozivamo sve strane da zajedno konstruktivno rade na istrazi kako bi se pronašli i priveli pravdi odgovorni za taj zločin", navodi se u saopštenju.

Državni sekretarijat SAD ističe da se pridružuje specijalnoj predstavnici EU Ketrin Ešton u pozivima da se udvostruče napori na primeni sporazuma koji su već postignuti, kao i rad na kontinuiranoj normalizaciji odnosa, kako bi se unapredio svakodnevni život svih gradjana regiona. Taj proces uključuje i slobodne i poštene lokalne izbore na Kosovu, zakazane za 3. novembar, zaključuje se u saopštenju Stejt Departmenta.
XS
SM
MD
LG