Linkovi

Tinejdžeri optuženi za ubistvo australijskog studenta


Džejms Frensis Edvards (15), Majkl Divejn Džons (17) i Čensi Alen Luna (16) iz Dankana u Oklahomi
Džejms Frensis Edvards (15), Majkl Divejn Džons (17) i Čensi Alen Luna (16) iz Dankana u Oklahomi

Trojica američkih tinejdžera optužena su za ubistvo australijskog studenta u SAD, Kristofera Lejna. Istražitelji kažu da su se tinejdžeri dosađivali i poželeli da ubiju nekog iz zabave.

Trojica američkih tinejdžera optužena su za ubistvo australijskog studenta u SAD, Kristofera Lejna.

Policija navodi da su trojica osumnjičenih pucala u 23-godišnjeg Lejna prošlog petka, kada su ga videli kako džogira, dok su se vozili ulicama grada Dankana u Oklahomi. Istražitelji kažu da su se tinejdžeri dosađivali i poželeli da ubiju nekog iz zabave. Kristofer Lejn, inače stanovnik Melburna, studirao je na obližnjemu Ist Central Univerzitetu gde je dobio košarkašku stipendiju. U Australiji, mladićev otac, Piter Lejn izjavio je da nema svrhe pokušavati da se razumeju razlozi koji stoje iza smrti njegovog sina.

"Možete da se pitate ‘šta bi bilo…’, da je izašao iz kuće pet minuta ranije, da je krenuo pet minuta kasnije, ali to ništa ne pomaže. Činjenica je da se nešto - što nije trebalo da se dogodi – dogodilo, činjenica je da neko koga svi toliko volimo neće doći kući, ali ne možete da promenite okolnosti, ne možemo da promenimo nešto što se dogodilo, moramo da se okupimo kao porodica i izdržimo, i to je ono što trenutno pokušavamo da uradimo – da izdržimo”.

Dvojica osumnjičenih, 15-godišnji Džejms Frensis Edvards i 16-godišnji Čensi Alen Luna optuženi su za ubistvo s predumišljajem i biće im suđeno kao odraslima.

Treći osumnjičeni, 17-godišnji Majkl Divejn Džons, optužen je u dve tačke optužnice u vezi sa Lejnovim ubistvom, uključujući i saučesništvo u ubistvu.
XS
SM
MD
LG