Linkovi

Pjongjang optužuje SAD za sajber napade


Severnokorejski oficir objašnjava posetiocima Demilitarizovanu zonu koja razdvaja Severnu od Južne Koreje
Severnokorejski oficir objašnjava posetiocima Demilitarizovanu zonu koja razdvaja Severnu od Južne Koreje

Nekoliko severnokorejskih državnih sajtova bilo je ove nedelje nekoliko puta blokirano na duže vreme, za šta Pjongjang optužuje SAD

Severna Koreja optužila je Sjedinjene Države za internet napade pošto je nekoliko severnokorejskih državnih sajtova ove nedelje bilo blokirano.

Zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA okrivila je danas Sjedinjene Države i njihove saveznike za, kako je rečeno, “koncentrisane i uporne napade virusima” izvršene tokom proteklih nekoliko dana.

Korisnici interneta kažu da je nekoliko severnokorejskih državnih sajtova, uključujući sajt agencije KCNA, nekoliko puta ove nedelje bilo duže vreme zakočeno. Sjedinjene Države nisu reagovale na te optužbe.

Severnokorejski članak sadrži malo podataka ali se u njemu nastoji da se navodni napadi povežu sa zajedničkom američko-južnokorejskom vežbom mogućeg napada u sajber prostoru, koja je počela ranije ove nedelje.

Prošle nedelje, Severna Koreja je zapretila “preventivnim nuklearnim napadom” na Sjedinjene Države ako Vašington i Seul započnu planirane godišnje vojne vežbe, koje su ipak normalno započele u ponedeljak.
XS
SM
MD
LG