Linkovi

Đoković u trećem kolu Rolan Garosa, kraj za Lajovića


Novak Đoković servira u meču 2. kola Rolan Garosa protiv Španca Đaumea Munara
Novak Đoković servira u meču 2. kola Rolan Garosa protiv Španca Đaumea Munara

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Francuske pobedom nad mladim Špancem Đaumeom Munarom u tri seta - 7:6 (1), 6:4 i 6:4, posle dva sata i 18 minuta igre.

Dvedeset-jednogodišnjak, koji je u prvom kolu eliminisao svog mnogo poznatijeg sunarodnika Davida Ferera, iako je gubio sa 2:0 u setovima, pružio je solidan otpor šampionu iz 2016, ali je Đoković bio siguran u odlučujućim trenucima.

Za plasman u osminu finala, Đokovića očekuje duel sa još jednim Špancem, 13. nosiocem Robertom Bautista-Agutom, koji je - takođe u tri seta - pobedio Kolumbijca Santijaga Hiralda. Biće to njihov osmi međusobni susret, Đoković vodi 6:1, uključljući i pobede pre dve godine u Parizu i prošle godine u Rimu na šljaci.

Lajović namučio 2. nosioca

Za razliku od Đokovića, Dušan Lajović je završio svoj nastup na Rolan Garosu u drugom kolu, iako je vodio sa 2:1 u setovima protiv drugog nosioca Aleksandra Zvereva.

Prvi set Lajović je dobio 6:2, izgubio drugi 7:5, iako je imao "brejk" viška, a onda dobio treći 6:4. Međutim Nemac je u preostala dva seta bio mnogo bolji - 6:1 i 6:2, pa je osigurao plasman u treće kolo, u kojem ga čeka Damir Džumhur.

XS
SM
MD
LG