Linkovi

Češki navijači skandirali "Kosovo je Srbija" i napali navijače sa Kosova


Arhiva - Pripadnici češke policije (Foto: Reuters)

U češkom gradu Plzenju, u četvrtak uveče odrigrana je utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020, ali više od fudbala meč će se pamtiti po tuči navijača domaće reprezentacije su gostujućim navijačima sa Kosova.

Prištinska Koha Ditore javlja da je policija privela nekoliko čeških navijača, koji su u jednom kafiću napali navijače reprezentacije Kosova, koji su tu boravili pred ulazak na stadion.

Društvenim mrežama kruže fotografije povreda koje su zadobili gostujući navijači, a prenosi se i da su domaći navijači goste dočekali skandiranjem "Kosovo je Srbija" i "Nema predaje", uz mahanje zastavama Srbije i zastavom sa iscrtanim granicama Srbije unutar koje je i Kosovo.

Podsetimo, i pred prvi meč između ove dve reprezentacije u Prištini privedeno je osam osoba, koji su planirali da tokom meča puste dron iznad stadiona koji bi nosio poruke podrške Srbiji.

U Prištini je pretučen i jedan češki navijač zbog skandiranja "Srbija Kosovo".

Fudbaleri Češke savladali su reprezentaciju Kosova rezultatom 2:1 i plasirali se na Evropsko prvenstvo, u Plzenju, 14. novembra 2019. (Foto: AP)
Fudbaleri Češke savladali su reprezentaciju Kosova rezultatom 2:1 i plasirali se na Evropsko prvenstvo, u Plzenju, 14. novembra 2019. (Foto: AP)

Navijačima Kosova je, inače, savetovano da iz bezbednosnih razloga ne putuju u Češku, što oni nisu poslušali.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG