Linkovi

Đoković ruši rekorde


Trijumfom nad Endijem Marijem u finalu turnira u Parizu, najbolji teniser sveta postao prvi igrač koji je osvojio šest mastersa u istoj godini...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je još jednu titulu, ukupno 10. ove sezone, koju neki teniski stručnjaci smatraju možda i najboljom u istoriji.

Đoković je u finalu poslednjeg turnira serije Masters 1000 ove godine pobedio Britanca Endija Marija - 6:2 i 6:4, posle sat i 33 minuta igre, i tako stigao do četvrtog trofeja u Parizu (prethodno ga je osvajao 2009, 2013 i 2014), po čemu je rekorder.

Još jedan od mnogobrojnih rekorda koje je Đoković oborio ove sezone jeste po broju titula ma mastersima, pošto je današnji trijumf u Parizu ukupno šesti ove godine, dok je u preostala dva na kojima je igrao (propustio Madrid), poražen u finalu.

Pobeda nad Marijem bila je 78. ove sezone, uz samo 5 poraza, čime je Đokoivć izjednačio svoj lični rekord po broju pobeda u jednoj godini, a 27 od pobeda ove sezona bile su protiv tenisera rangiranih u prvih 10.

Za titulu u Parizu, 58. u karijeri, 26. iz serije Masters 1000, Đoković je nagrađen sa 1000 poena ya ATP rang-listu i čekom na 654 hiljade evra.

Đoković nije izgubio meč još od finala u Sinsinatiju, sredinom avgusta, tako da na završni turnir sezone, ATP finale u Londonu, na kojem će igrati osam najboljih tenisera sveta, odlazi sa nizom od 22 uzastopne pobede.

Na turniru, koji se igra u O2 areni od 15. do 22. novembra, Đoković brani titulu koju je bez poraza osvojio u poslednje tri godine.

XS
SM
MD
LG