Linkovi

Đoković konačno srušio Nadala


Prvi reket sveta je posle šest poraza na pariskoj šljaci pobedio branioca titule Rafaela Nadala
Prvi reket sveta je posle šest poraza na pariskoj šljaci pobedio branioca titule Rafaela Nadala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, jedinog grand slem turnira koji nikada u karijeri nije osvojio, ubedljivom pobedom nad čovekom koji ga je na terenima Rolan Garosa zaustavio čak šest puta, tri puta u poslednje tri godine.

Đoković je u možda naisčekivanijem četvrtfinalu u Parizu ikada bio vrlo dominantan, i posle nešto manje od dva i po sata igre naneo devetostrukom šampionu Špancu Rafaelu Nadalu tek drugi poraz na "Frenč openu", prvi u tri seta - 7:5, 6:3 i 6:1.

Bio je to 44. međusobni duel Srbina i Španca, a skor je sada 23-21 za Nadala, koji je izgubio šest od poslednjih sedam duela. Đoković je s druge strane nastavio niz pobeda ove godine koji datira još iz februara i stigao do 27. uzastopnog trijumfa. On je sada jedini teniser koji je pobedio Nadala na sva četiri grand slem turnira.

Đokovićev naredni rival biće Britanac Endi Mari, koji je pobedio drugog Španca Davida Ferera, u četiri seta - 7:6, 6:2, 5:7 i 6:1. Mari takođe ima seriju pobeda iza sebe, pošto nije izgubio od početka sezone na šljaci, odnosno 15. mečeva zaredom. U konkurenciji teniserki, plasman u polufinale obezbedile su Serena Viliajms i Timea Bačinski.

Najbolja teniserka sveta pobedila je Italijansku Saru Erani 6:3 i 6:1, dok je Švajcarkinja Bačinski do prvog grand slem polufinala u karijeri stigla trijumfom nad Balgijankom Alison Van Ujtvank - 7:5 i 6:4.

XS
SM
MD
LG