Predsednik Obama u Koloradu nakon tragedije

Policija u stanu Džejmsa Holmsa osumnjičenog za masovno ubistvo u Koloradu

Barak Obama danas u Koloradu treba da se susretne sa porodicama žrtava pucnjave u bioskopu prošlog petka, u kojoj je 12 osoba poginulo
Američki predsednik Barak Obama danas u Koloradu treba da se susretne sa ožalošćenim porodicama žrtava pucnjave u bioskopu prošlog petka, u kojoj je 12 osoba poginulo, a desetine su ranjene.

Guverner Kolorada, Džon Hikenluper, izjavio je da istražitelji dolaze do novih saznanja o navodnom napadaču, 24-ogodišnjem studentu postdipomskih studija Džejmsu Holmsu. Guverner je naglasio da je masakr delo poremećene, opsednute osobe, dodavši da bi Holms pronašao drugi način da napravi pustoš da mu nije bilo dostupno vatreno oružje.

Stručnjaci za eksploziv su juče uklonili sve eksplozivne naprave – ukupno oko 60 – iz stana navodnog napadača u Denveru. Šef policije u Orori, Den Outs, izjavio je da su naprave bile nameštene da eksplodiraju prilikom ulaska u stan nepozvane osobe. On je rekao da bi to najverovatnije bio neki policajac.

"Nemojte da se zavaravate. Stan je bio tako organizovan, na osnovu onoga što sam video, da svako ko uđe bude ubiujen. A ko je najverovatnije trebalo da uđe posle užasnog zločina koji je on isplanirao i izvršio? To je trebalo da bude policajac“, rekao je šef policije.

Džejms Holms, 24-ogodišnji student postdiplomskih studija, otvorio je vatru u prepunom bioskopu u kojem se prikazivao najnoviji film o Betmenu, "Uspon crnog viteza". Napadač je uhapšen ispred bioskopa odmah posle krvoprolića, a kod njega su pronađeni automatska puška, karabin, dva revolvera, gas maska i neprobojni prsluk.