Fotografije dana: 4. oktobra 2013.

Brodovi iz Kine, Francuske, Japana, Malezije, Tajlanda, SAD-a i Velike Britanije uplovili su u sidnejsku luku kako bi proslavili stogodišnjicu prvog uplovljavanja Australske kraljevske mornarice.

Mohamed Hasan, poznati bloger u Bahreinu dočekan sa slavljem po izlaska iz pritvora u svom rodnom mestu Sitri. Hasana, koji je proveo dva meseca u zatvoru, čeka suđenje za organizavanje pokreta Tamarod, odnosno Bahreinske pobune, inspirisan prodemokratskim protestima u Egiptu.

Protest vladinih službenika koji su privremeno ostali bez posla zbog delimičnog prekida rada vladinih ustanova. Protest je održan ispred zgrade američkog Kongresa u Vašingtonu.

Federalni agenti pretražuju stan u Stamfordu u državi Konektikat u kojem je stanovala Mirijem Keri. Policija Kapitol hila je više puta iz vatrenog oružja pogodila tridesetčetvorogodišnju Keri, nakon što je ona prvo pokušala da kolima probije blokadu ispred Bele kuće, a onda, progonjena policijskim kolima, stigla do Kapitol hila. Zvaničnici su saopštili da se ne radi o terorističkom aktu, već je u pitanju izolovani incident.

Scena na West 24th Street u Njujorku, 3. oktobar, 2013.

Nepalac Tanesvar Guragai oborio je svetski rekord vrteći košarkašku loptu na vrhu nosa punih sedam sekundi, što je oko dve sekunde duže od dosadašnjeg rekorda.

Detalj u parku britanskom gradu Bournemouth.

Pauza u fabrici pamuka u Vuhu u Kini.

U luci u Kaleu u Francuskoj, sirijske izbeglice štrajkuju glađu zahtevajući britansku dozvolu za azil. .

Dobrovoljci čiste stolice u bioskopskom centru u kojem se trenutno održava južnokorejski Međunarodni filmski festival u Busanu.

Spasavanje ribara zaglavljenog u mošvarnom glibu kod indijskog grada Alahabada.