Tramp demantuje promenu stava o zidu na granici sa Meksikom

Predsednik Tramp u Beloj kući

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da se njegov plan za izgradnju kontroverznog zida na granici sa Meksikom „nije promenio od prvog dana“, pošto je šef osoblja Bele kuće Džon Keli za Foks Njuz rekao da „Tramp nije bio u potpunosti informisan o kada je u kampanji govorio o imigracionoj politici i da je njegova ideja o zidu evoluirala“.

Američki predsednik je na Tviteru još napisao da će „zid, direktno ili indirektno, ili kroz nadoknadu u dužem vremenskom periodu platiti Meksiko“, koji je inače ranije poručio da neće platiti. Tramp je napisao i da je „zid potreban za očuvanje bezbednosti SAD, da treba da spreči šverc droge iz Meksika i da ako nema zida – nema dogovora“-

Tramp je na Tviteru komentarisao izgradnju zida uoči isteka roka u petak u ponoć za usvajanje budžeta federalne vlade. On insistira da se uz budžet veže I novac za izgradnju zida, ali I rešavanje problema oko 800 hiljada nedokumentovanih imigranata koji su u SAD dovedeni kao deca.

Republikanci I demokrate pokušavaju da se o tome dogovore, a Tramp za to vreme na Tviteru poručuje da će “ako vlada ostane bez sredstava, to biti katastrofalno za američku vojsku, a da demokrate ne mare za to”.