Tramp veruje da bi pobedio Opru

Opra Vinfri na dodeli nagrada Zlatni globus, 7. januar 2018

Iako je tek početak 2018. godine, u Sjedinjenim Državama se već spekuliše o kandidatima za predsedničke izbore 2020.

U tom kontekstu, poslednjih dana se najčešće spominje medijski magnat Opra Vinfri, naročito posle njenog govora na dodeli nagrada Zlatni globus, o pravima žena, napadima na medije i o tome kako je odrastala u siromaštvu.

Oprino obraćanje, posle uručivanja nagrade za životno delo, pozdravio je veliki broj ljudi, među kojima i ćerka aktuelnog predsednika Donalda Trampa, Ivanka, a na društvenim medijima su odmah počele da kruže spekulacije o mogućoj predsedničkoj kandidaturi.

Pojedini američki mediji, pozivajući se na izjave bliskih prijatelja, preneli su u ponedeljak da Vinfri aktivno razmišlja da se kandididuje za predsednicu. Oprin dugogodišnji partner Stedman Grejem rekao je dnevniku Los Anđeles tajms da je "na narodu da odluči" i da bi "ona to apsolutno uradila".

Njena prijateljica, Gejl King, kazala je danas za televiziju CBS da Opru intrigira mogućnost da bude kandidat na izborima 2020. godine, ali da trenutno ne razmišlja o tome.

King je dodala da se stav 63-ogodišnje zvezde o tome da nije zainteresovana za predsedničku kandidaturu nije promenio.

Predsednik Donald Tramp rekao je u utorak da ne veruje da će se Vinfri kandidovati, ali i izrazio uverenje da bi je porazio.

"Bilo bi zabavno, ali mislim da se neće kandidovati”, rekao je Tramp.