Sirija: U eksploziji stradalo 20 osoba

Snage sirijske vlade u pokrajini Dara

Opservatorija je u telefonskom razgovoru sa VOA saopštila da „se sukobi i bombardovanja odigravaju u gotovo svakoj sirijskoj pokrajini“
Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, saopštila je da je u današnjim eksplozijama u pokrajini Dara poginulo devet osoba dok se širom zemlje vode oštre borbe uz upotrebu artiljerije.

Opservatorija je u telefonskom razgovoru sa Glasom Amerike saopštila da „se sukobi i bombardovanja odigravaju u gotovo svakoj sirijskoj pokrajini“, od Dare na jugu do Alepa na severu. Predstavnik te grupe, Mataz Suheil, izvestio je o teškim artiljerijskim napadima na zapadni do grada Alepa i dodao da je pet neidentifikovanih tela pronadjeno u distriktu Zahra.

Sirijska državna novinska agencija SANA danas je saopštila da je vojska ubila grupu terorista i uništila „fabrike eksploziva„ u Alepu.

U međuvremenu, turske snage su u današnjoj pucnjavi preko granice ubili jednog pripadnika kurdskih paravojnih snaga. Druga sirijska opoziciona grupa Lokalni odbori za koordinaciju saopštila je da su snage sirijske vlade gadjale uporišta pobunjenika nadomak Damaska.