U Beogradu pronađen ukradeni Sezan

Ministar policije Ivica Dačić pored ukradene slike Pola Sezana

Ukradena slika Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku", vredna 100 miliona evra, pronađena je u Beogradu.

Ministar policije Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas hapšenje četiri osobe kod kojih je nadjena ukradena slika. Na konferenciji za novinare u Beogradu na kojoj je bila izložena ukradena slika Dačić je rekao da je sliku ukrao Raško Mladenović sa još nekim licima koja su za sada nepoznata, te da su trojica uhapšenih u akciji "Prsluk" bili Mladenovićeva logistička podrška u Srbiji.

Prema njegovim rečima, svi uhapšeni - Mladenović, Ivan Peković, Goran Radojević i Bobe Nedeljkovski, već imaju kriminalne dosijee. "Ne pamtim da smo imali vredniju zaplenu", rekao je Dačić na konferenciji za novinare na kojoj je prikazan snimak hapšenja i nalaženja slike koja je ukradena 10. februara 2008. iz Muzeja u Cirihu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je rekao da su osumjičeni planirali da prodaju ukradenu sliku za 3,5 miliona evra, a da im je isplaćeno 2,8 miliona evra.

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom poslednje predaje novca za otkup slike koju je policija našla sakrivenu u automobilu. Akciju su izveli Služba za borbu protiv organiozovanog kriminala i Tužilaštvo za organizovani kriminala u saradnji s kolegama iz Švajcarske. Kako je najavljeno, sliku će uskoro biti vraćena vlasniku.