Saslušanje Miroslava Miškovića

Vlasnika "Delta holdinga" Miroslav Mišković

Vlasti poručuju da je njegovim hapšenjem država pokazala da nema nedodirljivih a, opozicija zamera što se hapse protivnici SNS-a, a akcije najavljuju u medijima.
Privodjenje vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i dalje je glavna tema u Srbiji.

Nakon što je jutros saslušan Marko Mišković, a tokom dana i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, večeras je u Tužilaštvu za organizovani kriminal počelo saslušanje i vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića. Povodom poslednjih hapšenja i istrage u slučaju Nibens grupe i privatizacije nekoliko putarskih preduzeća, ministar pravde Nikola Selaković je izjavio da je ovim slučajem dokazano da nema nedodirljivih i onih na koje se zakon ne odnosi, za šta je, po rečima Selakovića, bilo potrebno dosta hrabrosti i političke volje:

"Mislim da je ovo, kao što je rekao i komesar File, veliko ohrabrenje. Oni su rekli da je to veliko ohrabrenje za evropsku perspektivu Srbije, a ja ću, podržavajući tu njegovu izjavu, još reći da je ovo veliko ohrabrenje za građane Srbije, da njihova država nije mrtva."

Selaković je rekao i da će istraga dokazati da li je Mišković uputio zaista ozbiljne pretnje potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, ili se pak radi o rečima izrečenim u afektu. A hapšenje Miškovića je i dalje tema kojom se bave i poslanici u parlamentu. Milovan Drecun iz SNS-a je rekao da će u narednom periodu postati jasno da niko ne može da upravlja državom, ma koliko moćan kao pojedinac bio:

"Sva moć gospodina Miškovića se, čini mi se, slomila onog trenutka kada je privreden. I to će se dešavati u narednom periodu sa svima koji misle da će moći da upravljaju državom."

"Od juče se, potvrdilo se i pokazalo, da niko nije nedodirljiv, da niko ne može niti sme da bude iznad zakona, od juče država Srbija je počela da reaguje i radi posao", poručio je Meho Omerović iz SDPS-a.

Poslanica DS-a Nada Kolundžija je odbacila tvrdnje da je Mišković bio finansijer Demokratske stranke i dodala da u borbi protiv korupcije ne sme biti miljenika i zaštićenih i da to ne može biti politička igra osvete i kazne:

"Deo ovih istraga je započela još prethodna vlada i ono što bi trebalo da izrazimo kao zadovoljstvo jeste da ova vlada to nastavlja. Naravno, uz onu rezervu koju mnogi ovih dana ističu – da to ne sme biti borba jednog čoveka, već borba državnih institucija."

Sličan stav iznela je i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov – podržavajući načelno borbu protiv korupcije, ona je ocenila da neke stvari ostavljaju gorak ukus u privođenju Miškovića: pre svega to što se hapšenja najavljuju u medijima, kao i to što se ona odnose na protivnike SNS, kaže Jerkov.