Ljudski lanac protiv Putina

Hiljade Rusa su se danas uhvatile za ruke i napravile ljudski lanac oko centralnog dela Moskve, u znak protesta zbog verovatnog povratka premijera Vladimira Putina na predsednički položaj posle izbora idućeg vikenda

Hiljade Rusa su se danas uhvatile za ruke i napravile ljudski lanac oko centralnog dela Moskve, u znak protesta zbog verovatnog povratka premijera Vladimira Putina na predsednički položaj posle izbora idućeg vikenda.

Demonstranti su danas stajali duž kružnog puta oko centra Moskve dugačkog 16 kilometara, noseći bele trake koje su postale simbol najvećih opozicionih protesta od pada Sovjetskog Saveza.

Putin je postao predsednik vlade pošto je kao predsednik Rusije služio od 2000. do 2008. godine. Prošlog septembra je objavio da će se ponovo kandidovati za predsednika na izborima 4. marta i zameni mesto sa sadašnjim predsednikom Dmitrijem Medvedevim.

Kružni put oko Moskve je bio poprište protesta i prethodnih nedelja, kada su stotine ljudi vozile automobile ukrašene belim trakama i balonima.