Američki general u Pakistanu

Komandant koalicionih snaga, general Džon Alen, tokom sastanka sa načelnikom Generalštaba pakistanske vojske Ašfakom Pervezom Kajanijem

Komandant koalicionih snaga u Avganistanu istakao je da dve zemlje postižu značajan napredak u izgradnji trajnog partnerstva
Komandant američkih i NATO snaga u Avganistanu, general Džon Alen, razgovarao je o saradnji duž granice sa načelnikom Generalštaba pakistanske armije, generalom Ašfakom Pervezom Kajanijem, tokom prve posete Pakistanu od prekida sedmomesečne blokade snabdevanja NATO-a.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je general Alen rekao da je zadovoljan „uzlaznom spiralom“ u američko-pakistanskim odnosima koje potvrđuje današnja poseta. On je istakao da dve strane postižu „značajan napredak prema izgradnji partnerstva koje je trajno, strateško, pažljivo definisano i povećava beuzbednost i napredak regiona“.

Pakistanski general Kajani je izjavio da je sastanak sa generalom Alenom doprineo povećanju razumevanja pakistanske vojske i koalicionih snaga u Avganistanu. Dva komandanta su rekla da dve strane, zajedno sa avganistanskim snagama, imaju brojne zajedničke interese, među kojima je i rešenost da prošire mogućnosti usaglašenog delovanja protiv terorista na obe strane granice.