Taliban odgovoran za opsadu aerodroma

Dim iznad međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju nakon sukoba ekstremista i bezbednosnih snaga

Teško naoružani ekstremisti upali su u najprometniji aerodrom u Pakistanu, nakon čega je usledio petosatni oružani obračun sa policijom i vojnicima koji je okončan rano jutros
Pokret Taliban u Pakistanu preuzeo je odgovornost za opsadu najprometnijeg pakistanskog aerodroma, u kojoj je poginulo 28 osoba, među kojima 10 napadača.

Teško naoružani ekstremisti upali su u stari terminal međunarodnog aerodroma Džinah u Karačiju, nakon čega je uslijedio petosatni oružani obračun sa policijom i vojnicima koji je okončan rano jutros.

Napadači, od kojih su pojedini nosili vojne uniforme, počeli su da pucaju po ulasku u objekat koji se uglavnom koristi za teretne i čarter letove. Neki su poginuli tokom sukoba sa policijom, dok su pojedini aktivirali samoubilačke prsluke. U napadu je poginulo nekoliko pripadnika bezbjednosnih snaga i četiri radnika na aerodromu.

Vojska je saopštila da je operacija protiv ekstremista okončana u ranim jutarnjim satima. Portparol pakistanskog Talibana rekao je da je napad osveta za nedavne vojne udare na utočišta ekstremista duž granice sa Avganistanom. Premijer Navaz Šarif osudio je napad.