Tramp se u pismu zahvalio Vučiću na otpočinjanju normalizacije odnosa Srbije i Kosova

Donald Tramp prilikom potpisivanja sporazuma Srbije i Kosova u Beloj kući (Foto: AP Photo/Evan Vucci)

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp poručio je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se, kako je precizirano, oduševljen izuzetnom hrabrošću na otpočinjanju normalizacije ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Donald Tramp u pismu, čiju sadržinu je objavila Radio televizija Srbije, zahvalio se na zlatniku koji mu je Vučić poklonio i na tome što mu se, kako je navedeno, pridružio u Beloj kući kako bi radili na trajnom miru i prosperitetu na Balkanu.

"Oduševljen sam Vašom izuzetnom hrabrošću na otpočinjanju normalizacije ekonomskih odnosa sa Kosovom", napisao je Tramp.

Ne propustite: "Sprovođenje pisama o namerama zavisi od političke volje onih koji su razmenili pisma"

Tramp je, kako je objavio RTS, istakao da se raduje nastavku stvaranja bezbednijeg i još prosperitetnijeg regiona.

"Sve najbolje želim vama i velikom narodu Srbije", poručuje predsednik Sjedinjenih Država – objavila je Radio televizija Srbije.

Početkom septembra Aleksandrar Vučić, predsednik Srbije i premijer Kosova Avdulah Hoti u Beloj kući su, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa, potpisali dokumenta o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Predsednik Donald Tramp je tada rekao da su se Srbija i Kosovo dogovorili o normalizaciji ekonomskih veza - ocenivši to ogromnim napretkom više od decenije nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost.