<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.wtatour.com/global/photos/150x200/40106.jpg">Devenport druga na svetu, Dokiæ 30, Tipsareviæ 136. - 2004-08-02

Amerièka teniserka Lindzi Devenport od danas je druga teniserka sveta. 188 cm visoka Devenport osvojila je tri turnira u poslednje tri nedelje - najpre Stenford i Los Anðeles, a juèe i "Akjura Klasik" u San Dijegu. Prva je i dalje Belgijanka Žastin Enan Arden, dok je Kim Klajsters pala sa drugog na peto mesto. Treæa je i dalje Ameli Morezmo, dok je Anastasija Miškina, posle finala u San Dijegu napredovala za jedno mesto i sada je èetvrta... Jelena Dokiæ je pala za tri mesta i sada je 30, dok je Jelena Jankoviæ ostala na 44. poziciji.

Kod tenisera, "prvi reket" sveta Švajcarac Rože Federer (na slici) poveæao je prednost u odnosu na prvog pratioca Amerikanca Endija Rodika, koga je pobedio u finalu Mastersa u Torontu. Najveæi napredak u vrhu ostvario je Nemac Nikolas Kifer, koji je posle plasmana u polufinale u Torontu, napredovao sa 25. na 18. mesto. Trijumfom na "èelindžeru" u Belo Horizonteu, Janko Tipsareviæ napredovao je za 20 mesta i sada je 136. na ATP rang-listi, dok je Dušan Vemiæ 209.