The Neptunes - 2003-10-10

Sastav THE NEPTUNES èine Farel Vilijems, Èad Hugo i Šej. Kako kaže Vilijams, predvodnik benda, oni se zovu NEPTUNES, ali ono što rade zove se NERD, i to zbog nekoliko razloga. Prvo, NERD je skraæenica reèenice: ”Nobody ever really dies“ i oznaèava inteligentno i obrazovano dete koje ima problema sa uklapanjem u društvo. THE NEPTUNES su nedavno objavili svoj dc 'The Neptunes Present...Clones' na kome su se našle njihove pesme u kojima su saradjivali sa mnogim autorima èiju su karijeru skoro izgradili. Novi singl sa ploèe je Lite Your Ass On Fire.

U poslednjih pet godina, prepoznatljivo sinkopiranim hip-hop kompozicijama THE NEPTUNES su lansirali karijere danas veoma popularnih izvodjaèa, kao što su Kelis, Džej Zi, Mistikal, Basta Rajms i Misi Eliot. Singlom ”Slave 4 U“ od Britni Spirs napravili su zavodnu seks bombu, a Džastin Timberlejk im duguje veliko hvala za skoro tri miliona prodatih primerata svoje debi ploèe ”Justified“. Inaèe, u njgovom spotu ”Senorita“, možete da vidite svu trojicu èlanova THE NEPTUNES, koji su inaèe nedavno završili rad na novim pesmama Janet Jackson, May J.Blige.

“Želeli bismo da radimo sa R Kelijem, a odavno veæ postoje inicijative za saradnjom sa Legendom Majklom Džeksonom. Veoma mnogo puta smo bili veoma blizu saradnje sa njim, bili smo na njegovom ranèu, aloi svaki put se nešto ispreèilo. Pre oko èetiri godine, za njega smo napisali nekoliko zaista dobrih pesama, ali na kraju šest ili sedam od njih otpevao je Džastin Tiberlejk i sada su one hitovi“.

'The Neptunes Present...Clones' dospeo je na prvo mesto najprodabvanijih ploèa posle objavljivanja singla ”Frontin“ u kome Pharell peva svojim finim falsetom.