Lebron smanjio prednost Pistonsa u finalu Istoka

Posle tri odigrane utakmice u oba finala konferencije NBA plej-ofa, dva bolje plasirana tima imaju minimalnu prednost, ali još nijedna ekipa nije doživela poraz na svom parketu. I dok su na Zapadu, sva tri duela San Antonija i Jute završena velikom razlikom u korist pobednika, u mečevima između Detroita i Klivlenda na Istoku odlučivala je praktično jedna lopta.

Tako je bilo i protekle večeri u Klivlendu, gde je dominirao Lebron Džejms sa 32 poena, po 9 skokova i asistencija, bez sekunde odmora. Kavsi su trijumfovali - 88:82, ali ni mladi lider domaćih, koji je za ovu priliku promenio svoj uobičajeni ritual pred utakmicu i stigao u dvoranu tri sata pre podbacivanja kako bi vežbao šut, ne bi mogao sam protiv iskusnih Pistonsa, da mu nisu odlično asistirali Zidrunas Ilgauskas, Saša Pavlović, Dru Guden i u završnici posebno ruki Denijel Gibson. Njih četvorica su zajedno postigla 50 poena, uz šut iz igre preko 50 odsto (19-37). Pavlović je za 37 minuta ubacio 13 poena (3-5, 2-3, 1-2), uz 5 asistencija, 3 skoka i 2 ukradne lopte. Kod gostiju iz Detroita, najefikasniji je bio Rašid Valas sa 16 poena, Kris Veber je ubacio 15, a Tejšon Prins i Čonsi Bilaps po 13.

Četvrta utakmica serije igra se sutra uveče takođe u Klivlendu, dok se večeras u Solt lejk Sitiju ponovo sastaju Juta i San Antonio.