Pobede Pistonsa, Hornetsa i Kingsa, Veber kao "mađioničar"

Tradicionalno četvrtkom se igra svega dve ili tri utakmice NBA sezone, ali su to po pravilu uzbudljivi mečevi. Veče posle pobede u Denveru u produžetku, Hornetsi su u Oklahoma Sitiju igrali dodatnih deset minuta, ali su na kraju ipak savladali Milvoki - 109:101, dok je Sakramento nastavio dominaciju nad Bulsima u svoj "ARKO Areni" i trijumfovao – 86:77. Ipak, derbi večeri odigran je u Detroitu, gde su Pistonsi, mnogo lakše nego što se očekivalo, nastavili seriju pobeda protiv Lejkersa.

Trenutno vodeći tim Istoka imao je dvocifrenu prednost najvećim delom meča, a pored boljeg šuta iz igre, Pistonsi su mnogo bolje vodili računa o lopti. Imali su sjajnih 28 asistencija, naspram 19 Lejkersa i izgubili svega sedam lopti, naspram 17 gostiju iz Los Anđelesa, tako da je osma uzastopna pobeda Detroita nad Lejkersima u "Oburn Hils Palasu" - 93:78 - došla potpuno zasluženo. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tejšon Prins sa 20 poena, ali je najveću pažnju medija privukao Kris Veber, koji je u svom 11. nastupu za Pistonse ostvario treći "dabl-dabl" - 18 poena i 11 skokova, i podigao publiku na noge sa par dodavanja iza leđa. Pistonsi sa Veberom imaju skor 9-2.

Rašid Valas je takođe završio sa "dabl-dablom" - 18 poena, 10 skokova, dok je Rip Hamilton ubacio 16 poena, uz 7 asistencija. Jedini starter Detroita bez dvocifrenog učinka bio je Čonsi Bilaps, ali je on imao 9 asistencija i 4 ukradene lopte. Kod Lejkersa, Kobi Brajant je završio sa 18 poena, uz slab šut iz igre (5-13) i čak osam izgubljenih lopti, što je samo jedna manje od njegovog rekorda karijere. Vladimir Radmanović bio je ispod svog nivoa od kada je postao starter i za 20 minuta igre, postigao je 2 poena (1-2, 0-1), uz 2 skoka i jednu asistenciju.