SDP u Koaliciji sa DPS na septembarskim izborima

Socijaldemokratska partija nastupiće u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista na parlamentarnim i na izborima u devet opština, odlučio je Glavni odbor SDP.

DPS i SDP će zajednički nastupiti u Podgorici, Bijelom Polju, Beranama, Danilovgradu, Baru, Ulcinju, Plužinama, Šavniku i Žabljaku. SDP će samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Plavu, Kolašinu, Andrijevici i Pljevljima, a u Rožajama u koaliciji sa Bošnjačkom strankom i Liberalnom partijom. Potpredsjednik SP-a Rifat Rastoder kazao je novinarima da je GO utvrdio i poslaničku listu od 14 kandidata na kojoj se nalaze i tri žene.

“Na listi se nalazi dosta prepoznatljivih imena iz prethodnog mandata. Mislim da je lista zadovoljila sve kriterijume i da ćemo imati jak poslanički klub i u narednom skupštinskom sazivu”, kazao je Rastoder.

Redovni parlamentarni i lokalni izbori u 14 crnogorskih opština održaće se 10.septembra.


Nebojša Medojević: Izbor nije težak

Izbor na septembarskim izborima nije težak, jer se glasa između zadržavanja sadašnjeg bolesnog stanja i promjena, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On je, na tribini PZP u Bijelom Polju, rekao da ta stranka nije opozicija Demokratskoj partiji socijalista, “već bolesnom sistemu u kojem aktuelni crnogorski režim degradira građane, uništava ekonomske resurse i n dozvoljava budućnost mladima”.

Medojević je pozvao birače iz Bijelog Polja da dobro razmisle za koga će glasati na izborima 10. septembra, jer je odluka o budućnosti Crne Gore u njihovim rukama.

“Imate priliku da glasate za promjene ili da podržite postojeće stanje koje vlada Crnom Gorom već 17 godina. Nemojte poslije izbora, ako glasate za DPS, očekivati da mi ili neka druga politička opcija može nešto da uradi”, kazao je predsjednik PZP.

On je naveo da je socijalno-ekonomsko stanje u Crnoj Gori veoma teško i da su septembarski izbori “poslednja prilika da se mirnim putem, odnosno potezom olovke, sadašnja štetočinska vlast pošalje u političku penziju”.

Nebojša Medojević je kazao da aktuelnu crnogorsku vlast nema ni jedan interes ili potrebu da mijenja postojeće stanje.

“Njihovi privatni interesi i kapital su jači od svega ostalog i zato morate dati glas za promjene«, naveo je Medojević.