Na Menhetnu premijerno prikazan novi SF triler «The Island»

Na njujorškom ostrvu Menhetn, premijerno je prikazan novi naučno-fanastični triler «The Island», odnosno «Ostrvo».

Premijeri su prisustvovale zvezde filma Skarlet Džohensen, Šon Bin i Djimun Haunsu, dok je Škotlandjanin Juan Mekgregor izostao zbog angažmana na londonskoj pozorišnoj sceni.

Radnja filma «Ostrvo» dogadja se 2020. godine, a Mekgregor glumi glavnog junaka, Linkolna Siks Ekoa, (Six-Echo) koji živi u utopijskoj, strogo kontrolisanoj sredini u nadi da će biti izabran da ode na «Ostrvo», navodno poslednje nezagadjeno mesto na planeti.

Siks Eko medjutim saznaje da su on i drugi stanovnici «utopije» zapravo ljudski klonovi stvoreni samo da bi ljudi koristili njihove delove tela. Zajedno sa devojkom koja se zove Džordan Tu Delta, (Two-Delta) a koju glumi Skarlet Džohensen, on beži u nastojanju da spase život i «sretne svog tvorca» u bukvalnom smislu te reči.

Za Skarlet Džohensen, koja se proslavila u nezavisnim filmovima, ovo je prva uloga u visokobudžetnom akcionom hitu. U kvalitetnoj glumačkoj postavi su i Stiv Bušemi i prošlogodišnji kandidat za Oskara, Djimun Haunsu, koji ovde glumi plaćenog ubicu. On kaže da «Ostrvo» nije samo letnji triler nego i film koji donosi pouke o ljudskom iskupljenju. Film stiže u američke bioskope krajem meseca, a u evropske - početkom avgusta.