Linkovi

Zvezda "Očajnih domaćica" počela odsluženje zatvorske kazne


Glumica Felisiti Hafman ispred suda u Bostonu, april 2019.

Glumica Felisiti Hafman, zvezda serije "Očajne domaćice", prijavila se na odsluženje zatvorske kazne od 14 dana na koju je osuđena pošto je učestvovala u prevari oko upisa na koledž.

Hafman je jutros došla u zatvor u Dablinu u Kaliforniji.

Sudija Indira Talvani osudila je glumicu na dve nedelje zatvora, pošto je priznala da je jednoj osobi platila 15 hiljada dolara da ispravi odgovore na prijemnom ispitu za koledž koji je htela da upiše njena ćerka Sofija.

"Gospođa Hafman je spremna da odsluži zatvorsku kaznu. Kada izađe iz zatvora, narednih godinu dana biće na uslovnoj slobodi koja uključuje i 250 sati društveno koristnog rada", saopšteno je iz suda.

Felisiti Hafman je rekla da njena ćerka nije znala za šemu upisa na koledž, i da ga na kraju nije upisala. Ni njen suprug, glumac Vilijem Mejsi, nije optužen.

Felisiti Hafman i Vilijem Mejsi ispred suda u Bostonu, septembar 2019.
Felisiti Hafman i Vilijem Mejsi ispred suda u Bostonu, septembar 2019.

Glumica je među 52 optuženih da su učestvovali u široko rasprostranjenoj šemi u kojoj su bogati roditelji podmićivali konsultanta za upis na koledže u Kaliforniji da njihovu decu ubaci na najbolje koledže poput Jejla, Stenforda i Univerziteta Južne Kalifornije.

Među optuženima su i glumica Lori Loulin i njen suprug, dizajner odeće Mosimo Đanuli, koji su negirali krivicu i čeka ih suđenje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG