Linkovi

Zvanična statistika: Koronavirusom najviše zaraženih u Beogradu, Valjevu i Nišu


Srbija, Beograd, zvanična statistika obolelih koronavirusom
Srbija, Beograd, zvanična statistika obolelih koronavirusom

Beograd, Valjevo i Niš su tri grada u Srbiji sa najvećim brojem zaraženih korona virusom i više od polovine obolelih dolazi iz ovih gradova. Prema podacima do utorka, 24. marta, u Beogradu je zabeleženo 127 zaraženih korona virusom, u Valjevu 41, a u Nišu 35.

Kako pokazuje statistika na sajtu https://covid19.data.gov.rs/ zaraženih virusom ima ukupno u 35 gradova i opština, i osim Beograda, Valjeva i Niša, na spisku su Novi Sad (15 zaraženih), Ćuprija (13), Kruševac (10), Čačak (10), Kragujevac (8), Kikinda (6) i Vranje (4).

Po troje zaraženih je zabeleženo u Užicu, Aranđelovcu i Zrenjaninu, a po dva slučaja obolelih virusom Covid19 ima u Zaječaru, Lučanima i Pančevu.

U Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Temerinu, Subotici, Leskovcu, Velikom Gradištu, Požarevcu, Gornjem Milanovcu, Beloj Palanki, Dimitrovgradu, Kraljevu, Svilajncu, Vrnjačkoj Banji, Sjenici, Velikoj Plani, Paraćinu, Somboru, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici zabeležena je po jedna osoba zaražena korona virusom.

Srbija, Beograd, zvanična statistika obolelih koronavirusom (Foto: covid19.data.gov.rs)
Srbija, Beograd, zvanična statistika obolelih koronavirusom (Foto: covid19.data.gov.rs)

Takođe, statistika pokazuje da je u Beogradu najveći broj zaraženih otkriven u poslednjih nekoliko dana - 20. marta bilo ih je 54, 21. marta - 71, 22. marta 98, 23. marta 113, a u utorak, 24. marta 127. Ukupno, za tih pet dana broj obolelih je skočio za 73 nova slučaja.

Za sada, ne postoji zvanična statistika obolelih po polu, godinama starosti ili statistika onih koji su ozdravili i pobedili virus.

XS
SM
MD
LG