Linkovi

Zoran Lutovac novi predsednik Demokratske stranke


Arhiva - Zoran Lutovac (foto: Medijacentar Beograd, mc.rs)
Arhiva - Zoran Lutovac (foto: Medijacentar Beograd, mc.rs)

Zoran Lutovac izabran je na Izbornoj skupštini Demokratske stranke za novog predsednika te stranke.

Glasalo je 1.230 delegata prisutnih na Izbornoj skpštini DS-a u beogradskom "Sava" centru. Lutovac je dobio podršku 659 delegata, njegova protivkandidatkinja Gordana Čomić 468, a Branislav Lečić 123, prenose mediji.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Bez Demokratske stranke nema promena, nema poboljšanja naše Srbije. Zato zajedno moramo da pobedimo apatiju, da izađemo u susret milionima koji su bili jednom sa nama", kazao je novi predsednik DS-a nakon što je izabran.

U Lutovčevom timu su predsednik opštine Paraćin Saša Paunovića, odbornica DS u Vršcu Dragana Rakić, poslanik Dejana Nikolića, v.d. predsednika beogradskog odbora Dragoslav Šumarac i poslanica Aleksandra Jerkov.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Lutovac je posle izbora za beogradsku televiziju N1 rekao da je njegova prva poruka da "moraju da se zbiju redovi", da se stranka organizuje i učini jedinstvenom i funkcionalnom.

"Moramo da povratimo poverenje građana da im dokažemo da ćemo zastupati njihove interese", rekao je Lutovac.

On je naglasio da će saradnje sa Savezom za Srbiju Dragana Đilasa biti.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

XS
SM
MD
LG