Linkovi

"Zašto Obama nije pod istragom o Rusiji? Pitajte Sešnsa!"


Predsednik Tramp u Beloj kući
Predsednik Tramp u Beloj kući

Predsednik Donald Tramp ponovo je upitao zbog čega administracija predsednika Baraka Obame nije učinila ništa povodom navodnog mešanja Rusije u izbore 2016., i zašto se njihova uloga u tome ne istraži.

Tramp je, virtuelno, od sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa zatražio da sprovede istragu protiv Obame i članova njegove administracije.

Na Tviteru je napisao: „Pitanje: ako se Rusija mešala u izbore tokom mandata Obame i njegove administracije, sve do 20. januara, zbog čega oni nisu pod istragom? Zašto Obama nije preduzeo ništa da spreči mešanje, zašto demokrate nisu pod istragom? Pitajte Džefa Sešnsa!“

Tramp već neko vreme pokušava da skrene pažnju na ulogu Obamine administracije u istrazi o ruskom mešanju. Takođe je u nekoliko navrata pokazao nezadovoljstvo zbog toga što se Džef Sešns izuzeo iz istrage o Rusiji, što je vodilo postavljanju Roberta Malera na čelo te istrage. Komentari američkog predsednika su sve češći otkako je podignuta optužnica protiv 13-oro Rusa I tri ruske kompanije zbog kampanje koju si vodili u korist Donalda Trampa.

XS
SM
MD
LG