Linkovi

Zamenik portparola Bele kuće podneo ostavku zbog pretnji novinarki


Zamenik portparola Bele kuće Ti Džej Daklo
Zamenik portparola Bele kuće Ti Džej Daklo

Zamenik portparola Bele kuće Ti Džej Daklo podneo je ostavku dan nakon što je suspendovan zbog seksističkih i uvredljivih pretnji novinarki, koja je radila priču o njegovoj vezi sa drugom novinarkom koja izveštava iz Bele kuće.

Daklo je suspendovan pošto je magazin Veniti fer objavio da je pretio novinarki portala Politiko i rekao joj da će je "uništiti". Novinarka Politika je pisala o vezi Dakla i novinarke Aksiosa.

U saopštenju posle ostavke, Daklo je naveo da je "tužan zbog toga što je osramotio i razočarao kolege iz Bele kuće i predsednika Bajdena".

"Nema reči kojima bih opisao koliko mi je žao, koliko me je sramota zbog takvog ponašanja. Koristio sam rečnik koji nikad ne bi smeo da se koristi prema ženama, posebno u situaciji kada samo rade svoj posao. To je nepoštvanje i neprihvatljivo je".

Pre nego što je Politiko objavio priču o zaposlenom u Beloj kući i novinarki koja odatle izveštava, par je za magazin Pipl javno priznao da su u vezi.

Daklo je prvi koji je napustio Bajdenovu administraciju posle kritika da se ne poštuju standardi koje je novi predsednik postavio. Na dan inauguracije, Bajden je poručio da će "ako neko radi za njega, a ne poštuje svoje kolege, biti momentalno otpušten".

Portparolka Bele kuće Džen Psaki, koju su novinari pritisli da prokomentariše Daklov slučaj, rekla je da "njegovo ponašanje nije u skladu sa standardima koje je postavio predsednik" i da je bilo važno da to bude jasno i nedvosmisleno.

XS
SM
MD
LG