Linkovi

"Zalutali avion" privremeno zatvorio Belu kuću


Bela kuća

Bela kuća bila je privremeno zatvorena u utorak zbog, kako prenose mediji, neovlašćenog ulaska aviona u vazdušni prostor iznad tog područja. Još nije poznato o kakvom avionu je reč.

Ulice oko Bele kuće su bile zatvorene i nikome nije bio dozvoljen ulazak u kompleks. Privremeno je bio zatvoren i Kongres, prenose američki mediji. I Kongres i Bela kuća su kasnije otvoreni.

Predstavnici Federalne uprave za vazdušni saobraćaj za sada nisu komentarisali incident.

U saopštenju policije, koja obezbeđuje Kongres, saopšteno je da je pristup Kapitol hilu bio kratko vreme ograničen zbog izveštaja o mogućem ulasku aviona u vazdušni prostor u kojem je avio saobraćaj ograničen. Situacija je, kako je saopšteno, rešena bez incidenta

Televizije NBC i ABC news prenele su da je avion ušao u vazdušni prostor iznad američke prestonice, koji je ograničen za avio-saobraćaj, ali da se veruje da mu namere nisu bile neprijateljske. Navodno su bili angažovani i borbeni avioni.

Zatvaranje područja oko Bele kuće, iz bezbednosnih razloga, nije neuobičajena pojava. Tajna služba nije komentarisala najnoviji incident.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG