Linkovi

Pucnjava u sedištu kompanije YouTube u Kaliforniji


Sedište kompanije YouTube u mestu San Bruno u Kaliforniji
Sedište kompanije YouTube u mestu San Bruno u Kaliforniji

U sedištu kompanije YouTube blizu San Franciska došlo je do pucnjave u kojoj je, prema izveštajima američkih medija, jedna žena osumnjičena da je otvorila vatru ali zatim i izvršila samoubistvo.

Policija San Bruna upozorila je građane u poruci na Tviteru da se drže podalje od zgrade gde se nalazi sedište giganta za društvene medije YouTube u vlasništvu Gugla.

Lokalna stanica mreže CBS javila je da u pucnjavi ima ranjenih i da su žrtve prebačene u bolnicu u San Francisku.

Menažder YouTube-a, Tod Šerman opisao je na Tviteru da je čuo ljude kako trče i prvo pomislio da je u pitanju zemljotres ali mu je rečeno da se u zgradi nalazi naoružana osoba.

"U tom trenutku svaka nova osoba koju sam video bila je potencijalni napadač. Neko drugi je rekao da je osoba pucala kroz vrata a zatim izvršila samoubistvo", napisao je Šerman na Tviteru. "Video sam krv na podu i stepenicama. Provirili smo napolje i onda strčali niz stepenice i izašli iz zgrade".

Predstavnik policije naveo je da je u pitanju "aktivna situacija", ne navodeći više detalja. Gugl je u pisanoj izjavi za mrežu NBC Njuz saopštio da sarađuje sa lokalnim vlastima.

Natali Manđiante, radnica lokalne hamburgerdžinice smeštene pored zgrade YouTube-a izjavila je da su njene mušterije rekle da su čule pucnjavu na putu ka restoranu ali da ona sama nije ništa čula niti primetila.

Na snimcima lokalnih televizija vide se radnici YouTube-a kako izlaze iz zgrade sa podignutim rukama dok ih policija pretresa.

Prošlog meseca, YouTube je saopštio da će zabraniti sadržaj kojim se promoviše prodaja oružja i opreme za oružje kao i video snimaka na kojima se korisnici uče kako da barataju oružjem.

XS
SM
MD
LG