Linkovi

Urugvaj i Gana prvi četvrtfinalisti


Prvi četvrtfinalisti Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoafričkoj Republici su selekcije Urugvaja i Gane.

Urugvaj je u prvom utakmici druge faze takmičenja u Port Elizabetu, po kiši i vetru pobedio reprezentaciju Južne Koreje - 2:1 i prvi put od 1970. godine plasirao se među osam najboljih timova planete. Nekadašnji dvostruki šampioni šampioni sveta poveli su golom Luisa Suaresa u 8. minutu, izjednačio je Li Čung-jong u 68, da bi napadač Ajaksa postavio konačan rezultat svojim drugim golom u 80. minutu. Koreanci su u drugom poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika i dominirali, ali je golman Urugvaja Fernando Muslera, izuzev prilikom Lijevog pogotka, bio odličan.

U drugom susretu, u Rustenbergu, Gana je posle produžetka, takođe sa 2:1 eliminisala Sjedinjene Američke Države, tako da je izostao revanš Amerikanaca za poraz u poslednjoj utakmici u grupi pre četiri godine na Mondijalu u Nemačkoj. Gana je povela već u 5. minutu golom Kevina Prinsa Boatenga, izjednačio je kapiten selekcije SAD Lendon Donovan u 62, a trijumf poslednjoj preostaloj afričkoj selekciji na turniru doneo Asamoa Gijan u 3. minutu prvog produžetka. Bio je to treći Gijamov pogodak na šampionatu, prvi iz igre.

Četvrtfinalni duel Urugvaja i Gane igra se u petak, 2. jula, u 20:30 po lokalnom vremenu, na stadionu "Soker Siti" u Johanesburgu.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG