Linkovi

Remi Gane i Australije, Holandija prošla, Kamerun ispao


Devetog dana takmičenja na Svetkom kupu u fubalu u Južnoafričkoj Republici pobede su ostvarile selekcije Holandije i Danske, dok je duel između Gane i Australije završen nerešeno - 1:1.

U drugom meču drugog kola Grupe D, u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, Australija je povela golom Breta Holmana u 11. minutu, posle slabe intervencije golmana Gane, Kingsona. Izjednačenje je usledilo u 25. minutu, iz penala, koji je kao i protiv Srbije izveo Asamoa Gijana. Najstrožu kaznu skrivio je Hari Kjuel igrajući rukom na gol liniji, čime je zaradio direktan crveni karton i propustiće naredni meč protiv Srbije. Posle dva kompletna kola, afrička selekcija vodi na tabeli sa 4 boda, slede Nemačka i Srbija sa po 3, dok Australija ima 1. U poslednjem kolu, 23. juna, sastaju se Gana - Nemačka i Australija - Srbija, a eventualnom pobedom, "orlovi" će obezbediti plasman u drugu fazu takmičenja. U slučaju remija, biće im potrebna pobeda Gane nad Nemačkom.

Kada je reč o grupi E, Holandija je golom Veslija Snajdera početkom drugog poluvremena (52. minut) pobedila Japan - 1:0 i sa šest bodova iz dva susreta prva osigurala plasman među 16 najboljih reprezentacija sveta. U drugom meču grupe E, Danska je pobedila Kamerun 2:1, iako su Afrikanci povekli golom SAmjuela Etoa u 10. minutu. Izjednačio je Bentner u 33. minutu, posle sjajne asistencije veterana Romedala, koji se zatim i sam upisao u strelce u 61. minutu. Ovim porazom Kamerun je postao prva selekcija koja se definitivno oprostila od druge faze takmičenja.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG