Linkovi

Nemci slave titulu prvaka sveta


Fudbaleri Nemačke proslavljaju osvajanje Mundijala

Nemci proslavalju pobedu nad Argentinom posle utakmice koja je, posle dva produžetka u finalu, odlučena golom u 113. minutu

Nemci slave prvu pobedu u fudbalu evropskog tima na svetskom prvenstvu u Južnoj Americi.

Nemci proslavalju pobedu nad Argentinom posle utakmice koja je posle dva produžetka u finalu, odlučena golom u 113. minutu, odnosno pobedom 1:0 za Nemačku. Akim Unger je jedan od navijača:

“Mislim da su nam šanse bile mnogo bolje pri kraju utakmice. Imamo jaku ekipu I odličnog golmana.”

Sebastijan Isa je Argentinac iz Salsa.

“Bilo je teško. Istrajali smo sve do kraja. Bila je to istorijska utakmica. Svetsko finale se ne događa svakog dana. Nadam se da će Argentina postati sledeći šampion, a Nemačkoj čestitam na dobroj igri.”

Brojni Brazilci obučeni u boje nemačkog tima navijali su protiv ekipa susednih Argentinaca. Tokom proslave na Kopakabani, Brazilac Paulo Mota je rekao da mu je poraz Argentine ublažio muku zbog nemačke ubedljive pobede nad Brazilom u polufinalu.

“Nemačka nas je osvetila. Ne bi mogli da podnesemo argentinsku himnu njihov trijumf I podsmevanje Brazilu. Srećom, to se nije dogodilo.”

Održavanje Mundijala u Brazilu propraćeno je brojnim protestima, a jedan od demonstranata bio je I Paulo Eduardo.

“Deo sredstava trebalo je uložiti u zdravstvo, javni saobraćaj, školstvo. Imamo bezbroj problema.”

Učesnici masovnih demonstracija kažu da će nastaviti svoju protestnu kampanju. Kroz tri meseca u Brazilu će biti održani opšti izbori, dok vlada vrši pripreme za održavanje olimpijskih igara u Riju 2016.

Međutim, mnogi ljubitelji fudbala ne odobravaju demonstracije i smatraju da je u završnici, Mundijal bio jedan od najboljih svetskih kupova do sada.

XS
SM
MD
LG