Linkovi

Vučić u Mostaru pred Sajam privrede


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem u Mostaru 9. aprila 2018. (TV screen shot)

Srbija je pokrovitelj Sajma privrede koji se u utorak održava u Mostaru i tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, kao i predstavnicima Srba iz tog dela BiH.

Pred Sajam privrede u utorak, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak u Mostaru sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i u razgovoru o privrednim temama oni su ocenili da saradnja dve zemlje ide dobrim putem i da je prošle godine ostvarena 13,9 odsto veća trgovinska razmena nego 2016. godine.

"Čini mi se da idemo dobrim putem i zbog toga se još jednom zahvaljujem da i danas možemo biti u prigodi u Mostaru okupiti ova eminentna imena iz političkog života našeg okruženja, i primarno privrede. I time poslati jednu poruku, u teškim vremenima za nas, da možemo malo drugačije gledati na budućnost", rekao je Čović.

On i Vučić su razgovarali i o saradnji srpskog i hrvatskog naroda na ovim prostorima, kao i graničim i drugim otvorenim pitanjima između BiH i Srbije. Inače, predviđeno je i da se tokom boravka u Mostaru Vučić sastane sa s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

"Radujem se naravno što dolazi Bojko Borisov - ne zaboravite, to je velika čast i čestitam Draganu Čoviću na tome što je uspeo da dovede i Bojka Borisova, predsednika Vlade zemlje koja predsedava EU. I to dovoljno govori o značaju ovih susreta i svega onoga što zajednički radimo", rekao je Vučić.

Tokom posete Mostaru, Vučić se sastao sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja, koji očekuju da im predsednik Srbije pomogne u rešavanju problema. Oni su od Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zatražili pomoć da se promeni trenutni ustavni položaj Srba i kako bi, shodno presudi Ustavnog suda, dobili status konstitutivnog naroda u četiri kantona Federacije BiH.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG