Linkovi

Vučić u Moskvi kupuje ruske MiG-ove


Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Moskvi, gde je sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom razgovarao o poklonu Rusije - šest aviona "mig 29". Srbija će platiti samo njihovu modernizaciju, umesto pune cene, istakao je Vučić u Moskvi.

Rusija poklanja Srbiji šest aviona Mig 29, kao i 30 tenkova T72s i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi posle sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Prva faza modernizacije ruskih aviona koštaće Srbiju između 180 i 230 miliona evra, dok je njihova tržišna cena oko 600 miliona evra, objasnio je Vučić i dodao da nabavka Migova 29 operativno poboljšava funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije do mere da to neće biti ista vojska.

"Stigli su iz Ostrahana, sa Volge. To je blizu ušće Volge u Kaspijsko jezero. Doleteli su, dakle, nisu ih prevozili i mi ih očekujemo za tri meseca, da ceo predeksportni posao završimo, i za tri meseca ih očekujemo", rekao je Vučić.

Srpski premijer je rekao da je sa kompletnim vojnim vrhom industrije i Sergejom Šojguom imao dug sastanak i na kome je ponovio stav o vojnoj neutralnosti Srbije.

Uz zahvalnost za podršku Srbije u humanitarnoj organizaciji u sirijskom Alepu, ruski ministar odbrane je istakao da je Moskva spremna i za jačanje vojne saradnje sa Srbijom u oblasti vojnog obrazovanja.

XS
SM
MD
LG