Linkovi

Vučić sa Džonom Kerijem u Beogradu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sa bivšim državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i biznismenom Timom Kolinsom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić razgovarali su u Beogradu sa bivšim američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i jednim od najznačajnijih američkih biznismena Timom Kolinsom o očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Tokom radnog ručka oni su se saglasili da je unapređenje poslovnog ambijenta od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju.

Vučić i Brnabić su naglasili da će Srbija još više ulagati u razvoj sektora informacionih tehnologija, koji već danas učestvuje sa 9,2 odsto u ukupnom izvozu Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Jačanje sektora informacionih tehnologija maksimalno će ubrzati razvoj privrede Srbije i značajno doprineti stopi rasta bruto domaćeg proizvoda, dodaje se u saopštenju.

Vučić je danas primio i predstavnike američke globalne tehnološke korporacija NCR, koja od 2011. godine posluje u Srbiji i ima Servisni operativni centar.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG