Linkovi

Vučić: Srbija je vojno neutralna zemlja


Premijer Srbije Aleksandra Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (arhiva)
Premijer Srbije Aleksandra Vučić i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg (arhiva)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare govorio o NATO-u, MMF-u ...

Sporazum sa NATO, koji je nedavno ratifikovan, potpisan je mnogo ranije, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da je taj sporazum dobar za Srbiju. Na današnjoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja, koja želi da ima najbolje moguće odnose i sa NATO i sa Rusijom.

"Taj NATO od koga tražimo zaštitu za sever Kosova, za Srbe, hoćete da tražimo zaštitu za Srbe na severu Kosova, a da im ne damo da dođu do severa Kosova. Jel to hoćete? Hoćete da mi pričate o junačkim delima, o ljudima koji štite srpsko Kosovo i Metohiju, pa kad dođu izbori onda vide da za njh niko živ ne glasa na Kosovu i Metohiji. Zato što ljudi na Kosovu i Metohiji odlično znaju ko štiti njihove interese", upitao je Vučić.

Na pitanje o dolasku misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiju, Vučić je rekao da će za dva dana u Beogradu razgovarati sa šefom misije Džejmsom Rufom. Ključna revizija će biti u junu, kada će Srbija morati da pokaže rezultate, dodao je Vučić.

"Oni su, ne nezadovoljni, ali moraju da vide još bolje rezultate u reformi javnih preduzeća. I ono što je važno, mi moramo da ponudimo rešenje za one probleme koji su za nas najveći problemi. A to su RTB, Resavica i ova preduzeća koja i dalje imaju zaštitu Srbije", rekao je srpski premijer.

Po oceni Vučića Srbija je izašla iz recesije i predstoji najmanje pet godina dinamičnog ekonomskog rasta. Kao jedan od rezultata svoje vlade, Vučić je naveo da je nezaposlenost sa 26 odsto smanjena na nešto ispod 18 odsto i da očekuje nove investicije.

XS
SM
MD
LG