Linkovi

Vučić poslao poruku Trampu preko kongresmena Poa


Sastanak kongresmena Teda Poa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem u Beogradu
Sastanak kongresmena Teda Poa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem u Beogradu

Američki kongresmen iz Hjustona u Teksasu i kopredsedavajući Srpskog kokusa posetio je danas Beograd i razgovarao sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Uz ocenu da je Srbija značajna za stabilnost celog regiona, američki kongresmen i kopredsedavajući Srpskog kokusa Ted Po poručio je danas u Beogradu da će nastaviti da radi na boljem razumevanju stavova i politike Srbije u SAD, kao i na sveukupnoj promociji Srbije.

Kongresmen Ted Po se tokom današnjeg boravka u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je zamolio da predsedniku Amerike Donaldu Trampu prenese poruku da bi bilo važno da uskoro poseti Srbiju, jer bi to bio najbolji pokazelj dobrih odnosa.

Vučić je zahvalio Pou i na pismu koje je, sa još 13 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa, poslao državnom sekretaru Reksu Tilersonu, u kome je naglašena potreba da SAD, na bazi zajedničkih ciljeva i partnerskih odnosa, pruže političku podršku Srbiji.

A u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić Po je istakao da SAD podržavaju članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pozdravljaju reforme koje Srbija na tom putu sprovodi.

Po je potvrdio da je stabilnost regiona ključna, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, jer to, kako je rekao, ohrabruje američke kompanije da u većem broju posluju u Srbiji. Sa druge strane, Brnabić je Pou predstavila dosadašnje ekonomske i političke reforme i rezultate Vlade Srbije na putu ka članstvu u EU i istakla da su je Beogradu regionalna stabilnost na vrhu priorioteta.

Takođe, na sastanku je ocenjeno da su dve zemlje partneri u borbi protiv terorizma i da je potrebno dalje ozbiljno raditi na suzbijanju trgovine ljudima.

Sa Poom se danas sastao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji mu je zahvalio na dosadašnjem angažovanju u okviru Srpskog kokusa, a Po je izrazio spremnost da nastavi sa zalaganjem radi daljeg unapređenja bilateralnih odnosa.

XS
SM
MD
LG