Linkovi

Vučić i Orban razgovarali u Subotici


Na otvaranju pogona fabrike Masterplast u Subotici danas su se sastali premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban. Potvrđena je dobra saradnja dve zemlje, zaključili su premijeri

Uz zahvalnost Mađarskoj na podršci na evropskom putu bez ikakvog uslovljavanja, premijer Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg susreta sa mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Subotici, istakao da je juče u Mostaru imao dobar i otvoren sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Na otvaranju pogona fabrike Masterplast Vučić je napomenuo da je normalno i logično što se on i predsednica Hrvatske nisu u svemu saglasili:

"Taj razgovor svakako nije jednostavan. Ona je iznosila argumente Hrvatske, ja sam iznosio argumente Srbije. Ali ono mislim da je veoma važno to je da smo se dobro razumeli da je veoma, veoma bitno da sačuvamo stabilnost, mir u regionu. I da gledamo u budućnost."

Premijer Mađarske Viktor Orban, koji je doputovao u posetu Srbiji kako bi prisustvovao otvaranju pogona fabrike Masterplast za proizvodnju i distribuciju termoizolacionih materijala, je pozvao na unapređenje poslovnih veza između dve zemlje, a mađarsku manjinu Srbiji je zamolio da učestvuje na izborima:

"Pozivam etničke Mađare da izađu na predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji, kako bi mogli da učestvuju u procesu donošenja odluka. Vrlo je važno za njih da imaju jake predstavnike u parlamentu u Beogradu, i da rade na obostrano zadovoljstvo."

Premijeri Srbije i Mađarske su danas razgovarali i o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, a kako je objasnio Vučić svi papiri i svi ugovori moraju da budu završeni do juna, kako bi, po njegovim rečima, krajem godine počeli radovi.

XS
SM
MD
LG