Linkovi

Vučić: Nećemo komentarisati izjave iz Hrvatske


Premijer Srbije Aleksandar Vučić (arhivski snimak)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će početkom jeseni sa MMF-om započti pregovore o povećanju plata u javnom sektoru. Na današnjoj konferenciji za novinare, Vučić je govorio i o odnosima sa Hrvatskom, kao i o učešću srpskih sportista na upravo završenim Olimpijskim igrama u Brazilu.

Premijer Vučić izjavio je danas da Srbija želi da prestane sa politikom koja hoće Srbiju i Hrvatsku da predstavi kao dve nedorasle države koje igraju ping pong. Na konferenciji za novinare, povodom komentara zvaničnika Hrvatske na njegove izjave u Gradini, Vučić je rekao da je politika regionalnog mira i stabilnosti zaštitni znak Srbije i dodao da je sada bliži odluci da ne ide na samit u Dubrovnik:

"Imajući u vidu činjenicu da smo zaštitili nezavisnost Srbije, i pokazali da Srbija nije šaka zobi koju svako može da pozoba zato je članica NATO ili EU, i da može da vređa naš narod, ponižava ga i nipodaštava, kao što su to neki radili. Od danas članovi Vlade Srbije maksimalno će se uzdržavati od bilo kakve reakcije na komentare i izjave koje dolaze iz Hrvatske."

Vučić je najavio da u septembru ili okrobru počinju razgovori sa MMF o povećanju plata u javnom sektoru. On je odbio da govori o procentu povećanja i istakao da bi i minimalna plata mogla da bude uvećana na mesečnom nivou za oko 1.000 dinara:

"Po okončanju avgusta, to danas već mogu da saopštim, Srbija će i dalje, posle osam meseci imati preko 20 milijardi dinara suficit. Dakle, to je osam od 12 meseci, dve trećine godine su već prošle."

Vučić je čestitao svim sportistima Srbije na uspesima na Olimpijskim igrama u Brazilu, jer su, kako je rekao, svoju zemlju predstavljali na najbolji način. On je rekao i da je spreman sa svima da razgovara o tome koliko je država uložila u sport.

XS
SM
MD
LG