Linkovi

Vučić: Srbija kupuje deo naoružanja od Rusije


Premijer Srbije Aleksandar Vučić se tokom posete Moskvi susreo i sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posetu Moskvi i najavio da se vode pregovori o nabavci ruskog naoružanja.

Srbija će od Rusije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje, izjavio je danas u Moskvi premijer Srbije Aleksandar Vučić. On nije želeo da precizira o kom je naoružanju reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je posao premijera i Vlade da brinu o bezbednosti zemlje.

O nabavci naoružanja biće reči i na sutrašnjem sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da se dogovore i kako bi se u što većoj meri uposlila srpska namenska industrija, najavio je Vučić.

Tokom dana srpski premijer se sastao sa direktorom Gasproma Aleksejem Milerom i tom prilikom je potpisan sporazum o proširenju kapaciteta skladišta gasa Banatski dvor, sa dosadašnjih 460 miliona na milijardu kubnih metara gasa.

Vučić se sastao i sa direktorom Ruskih državnih železnica Olegom Belozorjovim, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti modernizacije železničke mreže i održavanju pruga u Srbiji, saopšteno je iz Vlade.

XS
SM
MD
LG