Linkovi

Vučić i Vujanović sa Guterešom u UN


Generalni sekretar UN Antionio Gutereš za govornicom u UN

Predsednici Srbije I Crne Gore, Aleksandar Vučić I Filip Vujanović, imali su u Njujorku odvojene sastanke sa Generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

Kako se navodi u saopštenju kancelarije Generalnog sekretara, Gutereš je sa Vučićem razmotrio situaciju na Zapadnom Balkanu i ulogu Srbije u regionu i zahvalio za učešće srpske vojske i policije u mirovnim misijama UN. Vučić je Guterešu preneo da Srbija smatra UN jednom od najznačajnijih organizacija sa stanovišta očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i da će taj značaj biti još veći tokom mandata Gutereša.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom

Crnogorski predsednik Vujanović, saopšteno je iz njegovog kabineta, Guterešu je preneo da će Crna Gora ostati pouzdan partner UN i agencijama svetske organizacije koje rade u Crnoj Gori, te da će podržati reforme Generalnog sekretara. Antonio Gutereš je, prenosi njegova kancelarija, pohvalio Crnu Goru za ispununjavanje ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030 i doprinos očuvanju mira, a dvojica zvaničnika razgovarala su i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović sa GS UN Antoniom Guterešom
Crnogorski predsednik Filip Vujanović sa GS UN Antoniom Guterešom

Predsednici Srbije i Crne Gore ovim sastankom završili su posetu Njujorku i učešće na Generalnoj skupštini UN.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG